ponedeljek, 26. februar 2018

Forni di Sopra

 Končno smo dočakali nekaj prostih dni , ki smo jih lahko preživeli skupaj. V preteklih nekaj tednih smo sicer tudi smučali (predvsem na Soriški planini ), turno smučali, tekli in pa seveda tudi plezali , a skupaj in celo tri dni....je vendarle super.

 Dajza smo na cesto zapeljali pozno v četrtek zvečer in se na parkirišče v Forni di Sopra pripeljali dejansko sredi noči. Petek smo namenili izključno teku na smučeh in bili navdušeni nad urejenostjo prog, do katerih je s parkirišča le nekaj korakov, raztezajo pa se globoko v okoliške gozdove. Pred spanjem je sledil še kratek sprehod po vasi , obisk pivnice, kjer točijo res izvrstno pivo in zgoden počitek.
 Ker naprave na smučišču zaženejo že krepko pred deveto uro, smo tudi mi s smuko začeli zgodaj.
V soboto se je naredil  fantastičen dan , proge so služile svojemu namenu (rahlo se je ojužil le spodnji del ), da pa bi nekaj energije prihranili še za naslednji dan, smo po kosilu alpske smuči zamenjali za tekaške in spet uživali na slikovitih tekaških progah po dolini.
 Nedeljsko jutro je obetalo zelo mrzel dan in dejansko so proge kljub sončnemu vremenu ostale trde skozi celoten dan. Smučarjev je bilo malo in brez pretiravanja lahko rečem , da je bila ta nedelja ,,popoln smučarski dan''.
 Sledila je še vožnja domov ob pogovorih , ki so se dotikali predvsem preživetih trenutkov in načrtov za prihodnost.








Ni komentarjev:

Objavite komentar