petek, 4. maj 2018

Graz & Buzetski kanjon


Graz-Schlossberg

Buzet - kanjon reke Drage - Veli slap
 Nekaj časa nazaj je padla odločitev , da si bova prvo tekmo za evropski pokal v plezanju (balvanov) , ki se je bo udeležil tudi najin sin, ogledala in ga tudi na ta način podprla.
 V petek popoldne , ko se je Timotej z vrstniki že peljal v smer Graza, sva se midva lagodno odpravila na pot. Svoje mesto sva našla na robu Graza ob starem mestnem pokopališču, kjer je miren PZA , sicer brez oskrbe, a v neposredni bližini BlocHousa kjer bo tekmovanje. Skoraj istočasno je sem prispela še ena posadka staršev in ob kupici rujnega ter pogovorih smo tako preživeli lep večer.
 Na sobotno dopoldne smo bučno podprli naše plezalce ( zelo uspešno ), prosto popoldne pa sva midva izkoristila za obisk naravnega plezališča Weinzodl v neposredni bližini Graza , ki ga odlikuje metamorfna kamenina gnajs in ogromno smeri srednje težavnosti.
 Tudi to noč sva se vrnila prenočevat na že omenjeno lokacijo , spet pa sva tako kot sobotno, tudi nedeljsko dopoldne namenila podpori našim mladim športnikom. Ostalo nama je še obilo časa in odpravila sva se na ogled Graza , predvsem pa mestnega hriba/parka imenovanega Schlossberg. Tukaj je ob znamenitem stolpu z uro videti še marsikaj in čas je mineval hitreje kot sva pričakovala.
 Še pred večerom sva se vrnila pred BlocHouse , ker smo bili dogovorjeni ,da naju počaka tudi Timotej in se nama pridruži pri pohajkovanju za preostale tri dni.
 Želeli smo si narave , skalnega plezanja, sprehodov, teka, miru... in podali smo se na pot ...cilj - Buzetski kanjon (Kanjon reke Mirne).
 Omenjeni kanjon , oziroma dva kanjona, ki se vijeta , en ob rečici Drage ( pot sedmih slapov ), drugi pa ob reki Mirni , sta zanimiva ne samo s plezalnega vidika , temveč tudi s pohodniškega . Narava je lepa in vsekakor priporočam izlet v te kraje.
 Po dveh aktivnih dneh smo si zaželeli še skoka v morje , ki je zaenkrat še sveže , a začuda ob plavanju ni nobene gneče.













Ni komentarjev:

Objavite komentar